Consells per tractar les imatges en pàgina web o bloc

Consells per tractar les imatges en pàgina  web o bloc

Sabem l’important que és afegir imatges al contingut web, aquestes fan de qualsevol contingut online una mica millor, criden l’atenció dels usuaris i visitants de qualsevol lloc web. També s’han convertit en un element SEO rellevant, sempre que tinguem cura en el seu tractament. En aquest post, podeu trobar unes quantes recomanacions que us ajudaran a millorar les imatges del vostre web i del seu rendiment.

Disseny de la web

Incloure imatges de qualitat que s’integrin en el disseny de la web, la converteixen en un lloc més agradable per consultar i navegar per les diverses pàgines. També poden ser un reclam visual per atreure els usuaris.

Imatge personal

Sempre que sigui possible, recomanem incloure imatges personals, ja que el rostre d’una persona juntament amb el seu nom aporta credibilitat i genera confiança a l’usuari. És un element important que impulsa conversió de la pàgina.

Nom del fitxer de la imatge

El nom del fitxer de la imatge es converteix amb una URL a Internet, sent un element cercable i important pels buscadors d’Internet. Per tant, quan pengeu una imatge o fotografia, s’ha d’editar el nom del fitxer i aquest s’ha de relacionar amb el títol de la web o pàgina en concret on està inclosa.

Exemple: una imatge de càmera o de mòbil pot tenir el nom de fitxer numèric com ara F123000.jpg Aquest l’editaríem amb els següents termes advocat-nom-localitzacio.jpg.

Suggerim unir les diferents paraules del fitxer amb un guió mitjà. Intentar no deixar espais en blanc en el nom del fitxer.

Dades de la imatge

És recomanable afegir metadades de les imatges, per fer-ho, cal afegir “Alternative Text” un text descriptor de la imatge. Aquesta informació és un element més que s’indexa en els cercadors d’Internet.

Pes de la imatge

La velocitat de descarregar és un element important en les valoracions dels cercadors que penalitza en el posicionament. A més, els usuaris no tenen paciència per esperar gaires segons en descarregar una web. Per aquest motiu aconsellem que les imatges no superin el 100kb

Us recomanem aquest recurs web per comprimir imatges: http://compressnow.com/

Originalitat de les imatges i drets d’autor

Sempre que sigui possible, millor fer servir imatges sigui pròpies i originals. Si no potser, heu de tenir en compte els drets d’autor.